TODI 2018

Geplaatst op 20 mrt 2018

TODI:
 
Afgelopen zondag stond ons (ja nu mag ik het zeggen) jaarlijkse uitje naar TODI The Ultimate Diving Experience op de kalender.
 
Om half elf vanuit ijzendijke vertrokken richting beringen. hier aangekomen eerst een bakje koffie gedronken en om 13:00 was het zo ver, we mochten naar binnen, alle spullen aan en klaar om te gaan duiken en snorkelen met de 4000 vissen.
 
Een van mijn persoonlijke favorieten was dit jaar ook aanwezig, de “Pufferfish”, (tetraodon Mbu’s), Dit zijn de grootste zoetwaterkogelvissen die er bestaan. De patronen en kleuren op hun lichaam vormen een zeer goede camouflage in de natuur. Deze kogelvis is erg sociaal en het temperament verschilt enorm per individu. Deze vissen worden maximaal 70 cm groot en kunnen enkel in grote aquaria gehouden worden met een goede filtratie.
 
na afloop van de duik hebben we de dag afgesloten met een lekker diner. Al met al een leuke dag ondanks weinig annimo.
 
 
Groeten,
dwain.