Duikopleidingen 

Al onze duikopleidingen worden verzorgd door gecertificeerde CMAS-instructeurs en staan onder leiding van onze duikschoolverantwoordelijke. Onderwatersportvereniging Narwal probeert de kosten voor een duikopleiding zo laag mogelijk te houden. Dit kan omdat wij geen winstoogmerk hebben. 

 1-sters CMAS-duikopleiding (beginnende duikers): Narwal biedt voor beginnende duikers (vanaf 14 jaar) de 1-sters CMAS-opleiding in een all-inclusive pakket aan. Dit pakket bestaat onder andere uit 1 jaar lidmaatschap van Narwal, studieboeken, de Hippocampus (glossy informatiemagazine), theorielessen, logboekje, zwembadtraining, theorie- en praktijkexamen en 5 doopduiken. Na het afleggen van verschillende proeven ontvangt u het wereldwijd erkend 1-ster CMAS-duikbrevet. 

 Tijdens deze 1-sters opleiding kunt u kosteloos gebruik maken van een duikbril, vinnen, fles, automatenset en jacket van de vereniging. Daarnaast zijn flesvullingen voor het gehele jaar onbeperkt inbegrepen. De kosten voor dit pakket bedragen 355 euro. 

 

 2-sters CMAS-duikopleiding (zelfstandig duiker): Voor duikers die de smaak te pakken hebben en na hun 1-sters brevet te hebben behaald een nieuwe uitdaging zoeken biedt Narwal het 2-sters CMAS-opleiding aan. Deze opleiding bestaat onder andere uit studieboeken, een 2-sters voorbereidingskaart, theorielessen, zwembadtraining en het afleggen van de verschillende proeven en duiken in buitenwater. Na het met succes afronden van deze opleiding ontvangt u een wereldwijd erkend 2-ster CMAS-duikbrevet.

 Let op: De vereniging gaat ervan uit dat u zelf beschikt over een volledige duikuitrusting. (Een duikfles, jacket en automatenset kunt u eventueel tegen een geringe vergoeding vande vereniging huren.)

 

 3-sters CMAS-duikopleiding (gevorderde duiker): Voor duikers die na het behalen van hun 2-sters brevet zichzelf verder willen bekwamen in de duiksport, waaronder het onderwater navigeren, het doen van duikleidingen en begeleiden van minder gevorderde duikers, biedt Narwal het 3-sters CMAS opleiding aan. Deze opleiding bestaat onder andere uit, een 3-sters voorbereidingskaart, theorielessen, zwembadtraining en het afleggen van de verschillende proeven en duiken in buitenwater. Na het met succes afronden van deze opleiding ontvangt u een wereldwijd erkend 3-ster CMAS-duikbrevet. 

 Let op: De vereniging gaat ervan uit dat u zelf beschikt over een volledige duikuitrusting. (Een duikfles, jacket en automatenset kunt u eventueel tegen een geringe vergoeding van de vereniging huren.) 

 Overige opleidingen 

 Naast de hier bovengenoemde opleidingen die geheel in eigen beheer door Narwal worden uitgevoerd biedt Narwal nog een groot aantal andere opleidingen en cursussen aan. Mocht u daar interesse in hebben kunt u bij het secretariaat terecht voor meer informatie. Als u een opleiding wilt gaan volgen wordt u verzocht dit voor 1 november van het jaar aan te geven bij het secretariaat zodat er in de planning rekening mee gehouden kan worden.

 Training en trainingsavond 

 Duiken behoort niet tot de competitiesporten, het gaat niet om de eerste, de snelste of de sterkste te zijn. Toch is een regelmatige training nodig, en niet alleen om de conditie te verhogen, maar om de basistechniek behorende bij het duiken te leren en te onderhouden. De basis van het duiken wordt in het zwembad gelegd. Hier wordt de aankomende duiker in helder en warm water en op beperkte diepte geleerd, hoe hij/zij met het duikmateriaal en technieken om moet gaan. De trainers leren de kandidaten hoe en waarom bepaalde technieken nodig zijn, en bereiden hen voor op de openwater oefeningen. Later in het trainingsseizoen wordt een begin gemaakt met het duiken in buitenwater, meestal de Grevelingen, Veerse meer of de Oosterschelde. 

 Leren duiken is bij Narwal is mogelijk vanaf 14 jaar, daarnaast moet u over een medische verklaring beschikken waarbij een duikarts aangeeft dat u fit genoeg bent om te duiken. Als u over een normale basisconditie beschikt is dat meestal geen probleem. 

 De wekelijkse trainingsavond in het zwembad “de Eenhoorn ” te Oostburg, is van oktober t/m mei, op de vrijdagavond. De training begint om 21.00 uur, en eindigt om 22.00 uur. Tijdens deze trainingsavonden worden zwembad en theorielessen gegeven voor duikers en snorkelaars. Indien theorie-avonden gegeven worden vinden deze voorafgaand aan de zwembad training van 19.30-20.45 uur plaats. 

 In: Sportcentrum “de Eenhoorn” 

 Baljuw Veltersweg 15 

 4501 AV OOSTBURG

© OSV Narwal