Zeehonden in Wales

Geplaatst op 10 dec 2013

Onze zomervakantie was dit jaar in Wales, Groot Brittanni√ę. Het is daar geen Spaans of Italiaans klimaat, maar ondanks¬† veel wind en regen viel het niet tegen.

Wales lig tegen de Atlantische oceaan en heeft veel natuurparken, zowel op land als onder water.

Op een zaterdagmorgen had ik twee duiken gepland bij de” West Wales Dive Company”. De verzamelplaats was Little Haven om 10.00 uur am. We waren in totaal met 5 duikers om het onderwater leven te bezoeken.

We werden in twee groepen verdeeld. Een groep van drie, die samen  waren. Mijn buddy was, net als ik zelf ook solo.

Na een kort boottocht, met een zodiak, kwamen we bij een eiland , welke alleen uit rotsen bestond.  Aan de kant lagen er een tiental zeehonden lekker te luieren. Dit was al bijzonder op zich.

Eenmaal onder water was de fauna prachtig, goed zicht en de temperatuur was redelijk, 16 graden.

Er waren veel baarzen, grote spinkrabben en heerlijke coquilles die we niet mee mochten nemen vanwege het natuurpark. Na een half uur duiken, voelde ik plots weerstand aan mijn vinnen. Het leek of iemand aan mijn vinnen trok, dus ik kijk achterom om te zien wat er gebeurde.

Dan sta je ineens in contact met een zeehond, die in je flippers zit te happen. In eerste instantie schrik je, maar al vlug zie je er de lol wel van in. Vervolgens blijft de zeehond  een tiental minuten bij ons en gaat van de één naar de ander. De zeehond zorgde er voor dat deze duik heel bijzonder was, zodoende kan deze aan mijn topduiken toegevoegd worden.

Barry Dole(één van de mededuikers) heeft van dit spektakel een kort film gemaakt. Deze film kan je zien door de bijgevoegde link aan te klikken.

 

https://vimeo.com/79576913

auteur: Prudent de Milliano