Training en trainingsavond

Duiken maar ook snorkelen behoren niet tot de competitiesporten, het gaat niet om de eerste, de snelste of de sterkste te zijn. Toch is een regelmatige training nodig, en niet alleen om de conditie te verhogen, doch ook om de basistechniek behorende bij het duiken te leren en te onderhouden. De basis van het duiken wordt in het zwembad gelegd. Hier wordt de aankomende duiker in helder en warm water en op beperkte diepte geleerd, hoe hij/zij met het duikmateriaal en technieken om moet gaan.De trainers leren de kandidaten hoe en waarom bepaalde technieken nodig zijn, en bereiden hen voor op de openwater oefeningen. Later in het trainingsseizoen wordt een begin gemaakt met het duiken in buitenwater, meestal de Grevelingen, Veerse meer  of  de Oosterschelde.

Snorkelen is in grote lijnen hetzelfde, met dit verschil dat de diverse snorkelproeven alleen maar een zwembad gedeelte kennen, en dat er niet met ademlucht gewerkt wordt.

Jongens en meisjes van 12 jaar, en dames en heren kunnen, indien ze de zwemkunst redelijk machtig zijn, leren snorkelen. Duiken is mogelijk vanaf 14 jaar.

De wekelijkse trainingsavond in het zwembad is de vrijdagavond.

De training begint om 21.00 uur, en eindigt om 22.00 uur. Tijdens deze trainingsavonden worden zwembad en theorie lessen gegeven voor duikers en snorkelaars. Indien theorie-avonden gegeven worden vinden deze voorafgaand aan de zwembad training van 19.30-20.45 uur plaats. De trainingsavonden in het zwembad beginnen meestal eind september en eindigen in de loop van mei. Waar is de training:

In: Sportcentrum “ de Eenhoorn”
Baljuw Veltersweg 15
4501 AV OOSTBURG
tel 0117-440095